VELKOMMEN INN! ♥

VELKOMMEN INN! ♥

fredag 31. desember 2010

Årets siste dag

Vårt spiselige bidrag til nyttårsselskapet i kveld er ei valnøttkake, som jeg har lært å lage av en gourmet-venninne. :-)

Her kommer oppskrifta:

Valnøttkake med vaniljekrem og bær/frukt

Bunn:

9 eggehviter
7,5 dl sukker
1 stor boks valnøtter
40 Ritz kjeks
3 ts bakepulver
3 ta vaniljesukker

Eggehviter og sukker piskes hvitt.
Valnøtter hakkes grovt og Ritz kjeksen knuses.
Nøtter, kjeks, bakepulver og vaniljesukker blandes i eggedosisen.

Stekes i ca. 30 min. på 175 grader i langpanne kledd med bakepapir.

Krem:

1/3 l kremfløte
Litt sukker
1 boks vaniljekrem

Pisk krem av fløte og sukker. Bland i vaniljekremen.
Tømmes over den avkjølte bunnen.

Pynt med friske bær (jordbær, bringebær, blåbær) eller hermetisk frukt.

I dag har jeg pyntet med følgende hermetisk frukt: Pære, fersken, mango og mandarin.

Et riktig godt nytt år
ønskes dere alle! :-)

1 kommentar: