VELKOMMEN INN! ♥

VELKOMMEN INN! ♥

lørdag 4. januar 2014

Charlie!

 
1. november 2014 kom det en ny kar til oss; Charlie. Han er en Cavalier King Charles Spaniel på 1 år. Jeg skulle egentlig ikke ha tre hunder igjen, men forsetter er vel til for og brytes...? ;-) Årsaken er en økende interesse for hundesport (agility og lydighet) hos jentene og meg, og da innså vi at to 6 år gamle Cavalierer ikke er det sprekeste materialet å jobbe med. ;-)
 

Første kvelden i nytt hjem ♥
 

Så Charlie kom til oss på prøve, fra den oppdretteren som har "forsynt" oss med de to andre Cavalierene våre, samt den som svigermor har nå, og den hun hadde før. Da han kom til oss het han egentlig Lucky, men med en 6 år gammel Lucky i huset fra før, sa det seg selv hvem som trakk det korteste navnestrået. ;-) Lucky junior måtte bytte navn, og vi var alle enige om at navnet Charlie var en bra erstatning.
 
Charlie og den opprinnelige Lucky ;-)
 


Vi har aldri hatt en så foretaksom og aktiv Cavalier før. Charlie trenger en del mosjon og hjernetrim for ikke å finne på alt for mye hyss, men har allikevel kapasitet til å kverke en dorull i ny og ne, bære sokker og sko, og gjerne tygge i stykker ting han helst ikke skulle hatt tak i. ;-) Men han er en kjempegod og elskelig hund, som ikke er mer utfordrende enn at vi valgte å kjøpe ham samme måneden som han kom på prøve. ;-)
 
Charlie i en av sine utallige dorullkamper...
(Sjekk perleraden i underkjeven :-))

 
Charlie er en treningsvillig og lærenem hund, som vi har mange planer for. Eldstejenta begynner på et 8-ukers grunnkurs i lydighet med ham til uka, og har lyst til å starte i lydighetskonkurranser med ham etter hvert. De har allerede prøvd seg på noen enkle øvelser hjemme. Yngstejenta har trent litt agility med ham, skal fortsette utover våren, og er påmeldt et ukeskurs i agility i sommerferien. Drømmen er konkurranser innenfor dette også.
 
I fin fart over lydighetshinderet :-)
 
I romjula gjorde jeg noe jeg ikke trodde jeg skulle gjøre igjen, nemlig stille ut hund! Som et rent innfall, og med tanken på miljøtrening i bakhodet, meldte jeg Charlie på utstilling i Letohallen.
5. juledag satte vi neser og snute mot Eidsvoll, og det ble en vellykket opplevelse! Charlie kan ikke gamet, og jeg var urutinert og klønete med stor K. Likevel går sjarmøren i pels hen og får "excellent" i kvalitetsbedømminga, og blir nr. 3 i klassa si. Riktignok ikke mange i klassa, men han la da et par stykker bak seg. ;-)
 
Dette skal vi gjøre mer av - 1. mars er det på`n igjen :-)
 
Jeg velger å avslutte med et bilde av alle tre Cavalierene våre. Lucky og Talina er gode rollemodeller for Charlie (ja, slik er det faktisk i hundenes verden også!), og de har tatt svært god i mot ham. Godhjertede som de er, var det null problem for dem å få en kamerat i hus. Talina ble dessuten alvorlig syk i det momentet Charlie kom til oss, men allikevel godtok hun ham og lot ham få være helt nær seg. ♥
 
Tre lykkepiller på fire bein; Lucky, Talina og Charlie ♥
 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar